Bravčové mäso
	        Šarišské rezne s hubami (fotorecept)
	        Autor receptu: sracz
	         
	        
	        Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie. Aj 
keď som rodom tvrdý hrdý Košičan, po meči patrím pod Šarišský hrad, kde je  moja dedovizeň. V malej železničiarskej 
vachtárni, som v rokoch 1954-64 strávil tie najkrajšie detské i chlapčenské roky, pod starostlivou rukou  dedka Tatuša. Našiel 
som recept na tento variant rezňov. Autora nepoznám, tak Vám ponúkam verziu s kúpenými „pivničnými, či vrecovými, alebo 
pňovými” hubami. 
| 		  
				  	  
				  	4-6 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	33-44 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Bravčové plátky, 12-15 mm hrubé, som kúpil už nakrájané, tak som ich poumýval, osušil a porozkladal na celofánovú fóliu. Jemne som ich naklepal a po obidvoch stranách posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením (čMČK) a prstami poprášil „kúpenskou” na jemno mletou mandľovou múkou. Takto pripravené som ich nechal chvíľu „odpočívať”, 
 - než som v hrnci s olejom do sklovita orestoval pokrájanú stredne veľkú cibuľu a zväzok mladej zelenej cibuľky aj s „pierkami”.
 - Následne som na tejto cibuľovej „perinke” obojstranne na bielo opiekol plátky mäsa, postupne ich podľa potreby prekladal z „odpočívarne” a potom všetky
 - zakryl plátkami húb crimini a portobello, posypal čerstvo mletou rascou, borievkou (jalovcom), mletou sladkou paprikou a 2-3 PL jemnej mandľovej múky (keby som ju nemal, použil by som klasickú hladkú múku).
 - Kompletnú zostavu som jemne premiešal a krátko (6-7´) podusil.
 - Potom som po úroveň plátkov mäsa zalial kúpeným mäsovým vývarom a necelú hodinku nechal pod pokrievkou dusiť do mäkka.
 - Na záver som šťavu zahustil i dochutil postrúhaným francúzskym syrom „Le Gruyère“.
 - Plátky som podával so zemiakovou kašou, posypané strúhaným parmezánom (doma určite s údeným oštiepkom) a pokrájanou petržlenovou vňaťou.
 - Šarišská roláda, Šarišská loháza, Šarišský jablčník, Šarišská pochúťka v zemiakovej placke i Šarišský moravský vrabec už na našej „Vareške“ sú prezentované. Som hlboko presvedčený, že Vás osloví a hlavne, že Vám zachutí aj „Šarišský rezeň s hubami“. ...zvlášť, keď si ich pripravíte s čerstvými hríbmi, ktorých je na Slovensku aj teraz v jeseni nadostač.