Šamrole

Šamrole

Autor receptu: martin2002

Jednoduchý recept, síce trochu piplačka, ale dá sa. Skôr je horšie to, odlepiť sa od toho. Je to ako droga:))

16
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Pokrájame na pásiky dlhé asi od oka 30 cm. Pásiky navinieme na kovové ruličky, ktoré potrite olejom. Natočené potrieme rozšľahaným vajíčkom spolu s trochou oleja.
  2. Dáme piecť na 190 - 200 °C asi 10 - 15 min. Po upečení vyberieme. A hneď ešte ZA HORÚCA!!!!, uvoľníme od ruličiek. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si nad parou plnku a to tak, že do vodného kúpeľa dáme bielky, práškový cukor a šľaháme do zhustnutia, až kým nie je zmes lesklá a poriadne tuhá. Ochutíme citrón. šťavou. Vychladnuté šamrole plníme cez vrecúško na zdobenie plnkou.
  4. Tak a hotové šamróle už len pocukrovať, nechať v chladničke asi hodinu stuhnúť a ide sa na vec. Dobrú chuť.:)), len pre info: odporúčam urobiť 2 - 3 násob. dávku, pretože dlho nevydržia. U nás už na druhý deň doobeda neboli:D.