Šampiňóny s tofu a hráškom
Autor receptu: saguska
Recept som dostala od synovcovej manžely a je fantastisky dobrý.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Opražíme cibuľu,(ja ju strúham na jemnom strúhadle, lebo dcéra to ináč nechce jesť keď vidí cibuľu.) Asi 250 - 300g jemne posolených šampiňónov podusíme na cibuľke.
- Keď si šampiňónky pustia šťavu pridám rascu, za dve hrste buď surového alebo mrazeného hrášku, prípadne kukuricu (niekedy dám oboje, podľa chuti), alebo jednu menšiu konzervu a všetko spolu podusíme do mäkka.
- Pridám na malé kocky pokrájané tofu, lahôdkové alebo údené, ale to už nevarím, vypnem sporák a nechám cca 5 minút zohraiať pod pokrievkou. Znovu prihriať, ale už nevaríť, vypnúť a roztopiť bambino alebo iný topený syr.
Podávame so zemiakmi a hlávkovým šalátom. Chutné je to aj s cestovinou.
Dobrú chuť želám.