Šampiňóny na slávnostný spôsob (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Dnes máme doma menšiu oslavu, aj keď bez našich detičiek, ktoré sú v tábore. A toto je náš slávnostný obed. :-)

5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme šampiňóny, odrežeme nožičky, očistíme klobúčiky a trochu vydlabeme vnútro, aby sa nám vošlo viac plnky. Vydlabaný stred a očistené nožičky nakrájame na drobné kúsky a použijeme do zeleninovej prílohy.
  2. V mise si vymiešame bryndzu, nastrúhaný syr, nakrájanú papriku a cibuľu. Pripravenou plnkou naplníme šampiňóny.
  3. Dáme si zohriať panvicu, dáme do nej olivový olej a nakrájanú cibuľku, chvíľku popražíme a pridáme nakrájané zvyšky šampiňónov. Pridáme aj ostatnú zeleninu a nakrájané údené tofu. Trochu osolíme, pridáme majoránku a paradajkový pretlak, chvíľku podusíme.
  4. Túto zmes vylejeme do pekáčika na pečenie, na ňu poukladáme naplnené šampiňóny a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 15 minút pri 200 stupňoch. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať s pečenými zemiakami alebo hranolkami ozdobené čerstvou zeleninkou.