Šampiňóny na slávnostný spôsob (fotorecept)
Autor receptu: martina34
Dnes máme doma menšiu oslavu, aj keď bez našich detičiek, ktoré sú v tábore. A toto je
náš slávnostný obed. :-)
5 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme šampiňóny, odrežeme nožičky, očistíme klobúčiky a trochu vydlabeme vnútro, aby sa nám vošlo viac plnky. Vydlabaný stred a očistené nožičky nakrájame na drobné kúsky a použijeme do zeleninovej prílohy.
- V mise si vymiešame bryndzu, nastrúhaný syr, nakrájanú papriku a cibuľu. Pripravenou plnkou naplníme šampiňóny.
- Dáme si zohriať panvicu, dáme do nej olivový olej a nakrájanú cibuľku, chvíľku popražíme a pridáme nakrájané zvyšky šampiňónov. Pridáme aj ostatnú zeleninu a nakrájané údené tofu. Trochu osolíme, pridáme majoránku a paradajkový pretlak, chvíľku podusíme.
- Túto zmes vylejeme do pekáčika na pečenie, na ňu poukladáme naplnené šampiňóny a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 15 minút pri 200 stupňoch. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať s pečenými zemiakami alebo hranolkami ozdobené čerstvou zeleninkou.