Šampiňónovo - zemiakový pekáč (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Lahodné smotanové jedlo pripravené v jednom pekáči

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky. Očistenú jarnú cibuľku a fialovú cibuľu si nakrájame na krúžky.
  2. Pripravené zemiaky, fialovú cibuľu, pár vetvičiek rozmarínu a cesnak, ktorý sme roztlačili plochou stranou noža, dáme do pekáča a jemne pokvapkáme olivovým olejom (ja som použila ochutený rozmarínom a ružovým korením). Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.
  3. Alobal odstránime a do pekáča pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme mletú rascu a bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  4. Polejeme smotanou a dáme do rúry na ďalších 20 minút. Počas pečenia jedlo občas premiešame.
  5. Pridáme zelené fazuľkové lusky,
  6. nakrájaný údený šmakoun. Zľahka premiešame a pečieme ďalších 20 minút.
  7. Upečené. Prebytočná voda sa v rúre odparila a smotana vytvorila jemnú omáčku.