Šampiňónovo - zemiakový pekáč (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Lahodné smotanové jedlo pripravené v jednom pekáči
Postup
- Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky. Očistenú jarnú cibuľku a fialovú cibuľu si nakrájame na krúžky.
- Pripravené zemiaky, fialovú cibuľu, pár vetvičiek rozmarínu a cesnak, ktorý sme roztlačili plochou stranou noža, dáme do pekáča a jemne pokvapkáme olivovým olejom (ja som použila ochutený rozmarínom a ružovým korením). Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre 20 minút.
- Alobal odstránime a do pekáča pridáme šampiňóny. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme mletú rascu a bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Polejeme smotanou a dáme do rúry na ďalších 20 minút. Počas pečenia jedlo občas premiešame.
- Pridáme zelené fazuľkové lusky,
- nakrájaný údený šmakoun. Zľahka premiešame a pečieme ďalších 20 minút.
- Upečené. Prebytočná voda sa v rúre odparila a smotana vytvorila jemnú omáčku.