Šampiňónová polievka

Šampiňónová polievka (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Smotanová polievka so zemiakmi a s čerstvými šampiňónmi.

Postup

  1. Množstvo surovín dávame podľa toho, aké množstvo polievky budeme variť.
  2. Na oleji opražíme postupne na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a trochu mletej červenej papriky. Zalejeme vodou a za stáleho miešania prevaríme. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky aj s vodou, vložíme koreniny, bobkový list, osolíme. Varíme za občasného premiešania. Keď sú zemiaky polouvarené, pridáme umyté a na tenké menšie plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľu povaríme. Pred dovarením zemiakov a šampiňónov vlejeme do polievky za stáleho miešania trochu mlieka alebo vody - keď zovrie, vlejeme smotanu na varenie, šľahačkovú smotanu a necháme zovrieť. Nakoniec ešte osolíme a dochutíme.