Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami

Autor receptu: zuzananoskova

S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami. Vlastne perkelt, ale nemala som doma červenú papriku. Vôbec nám to nevadilo, veeeľmi sme si pochutili a najedli sa dosýta a k spokojnosti :-)

3-4
porcie

Postup

  1. Všetky suroviny na halušky spolu zmiešame, vymiešame a necháme postáť.
  2. Cesto som urobila na jedenkrát, keď halušky vyplávali na povrch, nechala som ich asi 5 minút prevariť a scedila.
  3. Halušky som zatiaľ uchovávala v termo nádobe a pripravila si omáčku.
  4. Šampiňóny som umyla, pokrájala na šestinky a orestovala na troche oleja. Zaliala som prevarenou horúcou vodou, aby boli akurát ponorené, chvíľu nechala variť. Pridala som smotanu, a keď omáčka zovrela, vmiešala som gustin rozmiešaný v troche vody. Prevarila a mohli sme večerať. Veľmi sa mi žiadala k tomu čerstvá petržlenová vňať, tak som ju nakrájala a pridala na porciu. Mimo fotografie sme si ešte riadne pridali ;-) S dcérou sme si viackrát naložili, ale uvedené množstvo je na večeru aj pre 3-4 ľudí.
  5. Dobrú chuť :-)