Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi (fotorecept)
	        Autor receptu: pusta
	         
	        
	        Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som 
podávala k nedeľnému obedu k Parížskym rezňom.
Postup
- Nesolené arašidy som opražila na sucho v rozpálenej panvici,...
 - ...dala na tanier a nechala úplne vychladnúť.
 - Valeriánku poľnú som umyla v studenej vode a nechala dobre odkvapkať z vody.
 - Očistenú mrkvu som nakrájala na valčeky asi 5 cm dlhé, tie  na plátky o hrúbke 3 mm, a plátky na prúžky o hrúbke 3 mm,....
 - ...mrkvu pokrájanú na "julienne" som dala zatiaľ na tanier,...
 - ...rovnako na "julienne" som pokrájala čerstvú čerstvú kápiu,...
 - ...očistenú červenú cibuľu som priečne pokrájala na tenké plátky,...
 - ...postupne som dala do misy červenú cibuľu,...
 - ...kápiu,...
 - ...mrkvu,...
 - ...valeriánku poľnú,...
 - ...všetko som dobre premiešala,...
 - ...ochutila som šalát soľou, citrónovou šťavou, olivovým olejom,...
 - ....pridala som opražené arašidy a opäť premiešala.
 - Hotový šalát som podávala v nedeľu k Parížskym rezňom, šalát je veľmi osviežujúci, ľahký, príjemnej chuti, doplnený chrumkavými arašidmi, je rýchlo hotový a  výborne doplní a vyzdvihne nedeľný obed. Dobrú chuť prajem :-)