Šalát z quinoy a sójových luskov edamame
Autor receptu: vikusik149
Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne
patria. Obe potraviny obsahujú 9 esenciálnych aminokyselín tak potrebných pre tvorbu a
ochranu svalovej hmoty. Rastlinné jedla nie sú typickým zdrojom proteínu, čo robí práve
tieto dve veľmi významnými.
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Opláchnite a osušte quinou. Medzitým zmiešajte v hrnci mrkvovú šťavu s vodou a priveďte do varu.
- Pridajte quinou a varte 15 minút.
- Pridajte zostávajúce ingrediencie a dôkladne premiešajte. Môžete podávať. Zostatok uchovajte v chladničke. Pokrm vydrží až 5 dní.