Šalát z quinoy a sójových luskov edamame

Autor receptu: vikusik149

Pre zaujímavosť: quinoa (obilnina) a edamame (zelené sójové bôby) k sebe nerozlučne patria. Obe potraviny obsahujú 9 esenciálnych aminokyselín tak potrebných pre tvorbu a ochranu svalovej hmoty. Rastlinné jedla nie sú typickým zdrojom proteínu, čo robí práve tieto dve veľmi významnými.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Opláchnite a osušte quinou. Medzitým zmiešajte v hrnci mrkvovú šťavu s vodou a priveďte do varu.
  2. Pridajte quinou a varte 15 minút.
  3. Pridajte zostávajúce ingrediencie a dôkladne premiešajte. Môžete podávať. Zostatok uchovajte v chladničke. Pokrm vydrží až 5 dní.