Kurací šalát

Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Mrkvu a zeler očistíme, kuracie prsia umyjeme a necháme v celku.
  2. Do hrnca dáme všetko, čo je v ingredienciách na nálev napísané. Plus kuracie prsia, mrkvu, zeler a dva očistené strúčiky cesnaku. Varíme asi pol hodiny. Mäso a zeler budu skôr uvarené, tak ich vytiahneme a mrkvu necháme dovariť. Druhú cibuľu pokrájame na veľmi drobno a dáme do sitka, ktoré na minútu dáme do horúceho nálevu. To pôjde na miešanie šalátu, zatiaľ nám vychladne.
  3. Uvarené mäso po vychladnutí nakrájame na drobno, ono sa podstate samé dosť rozpadá. Mrkvu, zeler, uhorky a ďalšie dva strúčiky cesnaku strúhame na drobno a pridáme pripravenú cibuľu, ktorú sme pred tým v sitku trochu povarili.
  4. Teraz pridáme všetky uvedené koreniny a majonézu.
  5. Počas miešania šalátu si jogurtom a nálevom doladíme hustotu šalátu, aká nám vyhovuje. Prípadne dosolíme a máme šalát hotový. Dobré je ho dať aspoň na dve hodiny do chladničky postáť a schladiť. Čím dlhšie postojí, tým lepšie chutí.
  6. U nás sa ho nevieme dojesť. Domá spravené je predsa len lepšie ako z obchodu. Malá rada na záver. Uvarený nálev môžte použiť na aspik. Trebárs na recept podľa @Kimla špekáčky v aspiku alebo iné.