Kurací šalát
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Mrkvu a zeler očistíme, kuracie prsia umyjeme a necháme v celku.
- Do hrnca dáme všetko, čo je v ingredienciách na nálev napísané. Plus kuracie prsia, mrkvu, zeler a dva očistené strúčiky cesnaku. Varíme asi pol hodiny. Mäso a zeler budu skôr uvarené, tak ich vytiahneme a mrkvu necháme dovariť. Druhú cibuľu pokrájame na veľmi drobno a dáme do sitka, ktoré na minútu dáme do horúceho nálevu. To pôjde na miešanie šalátu, zatiaľ nám vychladne.
- Uvarené mäso po vychladnutí nakrájame na drobno, ono sa podstate samé dosť rozpadá. Mrkvu, zeler, uhorky a ďalšie dva strúčiky cesnaku strúhame na drobno a pridáme pripravenú cibuľu, ktorú sme pred tým v sitku trochu povarili.
- Teraz pridáme všetky uvedené koreniny a majonézu.
- Počas miešania šalátu si jogurtom a nálevom doladíme hustotu šalátu, aká nám vyhovuje. Prípadne dosolíme a máme šalát hotový. Dobré je ho dať aspoň na dve hodiny do chladničky postáť a schladiť. Čím dlhšie postojí, tým lepšie chutí.
- U nás sa ho nevieme dojesť. Domá spravené je predsa len lepšie ako z obchodu. Malá rada na záver. Uvarený nálev môžte použiť na aspik. Trebárs na recept podľa @Kimla špekáčky v aspiku alebo iné.