Zeleninový šalát

Šalát z cviklových listov (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty. *Ak máte záhradu a v nej pestujete cviklu, je to veľká výhoda, využite aj listy.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy natrháme cviklové listy na menšie časti.
  2. Pridáme na kolieska narezaný pór.
  3. Vložíme na kocky nakrájané paradajky.
  4. Cottage premiešame s olejom, korením, chilli a soľou. Pridáme k zelenine a premiešame.
  5. Necháme v chladničke postáť cca 1 hodinu a podávame s hriankami alebo len chlebom.