Ryžový šalát
Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi
Autor receptu: redakcia
Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme a na desať minút namočíme do vody. Potom ju opäť prepláchneme. V hrnci ju zalejeme 3 šálkami vody, osolíme a pridáme lyžicu oleja. Privedieme do varu, znížime teplotu, hrniec zakryjeme a na miernom ohni varíme asi 35 minút. Prebytočnú vodu scedíme.
- Kuracie mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a napichneme na špajdle. Na panvici zahrejeme olej a špízy na ňom opekáme približne 4 minúty z každej strany.
- Hrušky nakrájame na plátky a spolu s cherry paradajkami ich opečieme na panvici. Následne ich zmiešame s uvarenou ryžou.
- Na omáčku vyšľaháme mandľové maslo s kokosovým mliekom, so sójovou omáčkou, s cukrom a limetkovou šťavou. Podávame ju k ryži s kuracími špízmi. Na záver jedlo posypeme nasucho opraženými mandľami a čerstvými bylinkami.