Ryžový šalát

Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi

Autor receptu: redakcia

Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme a na desať minút namočíme do vody. Potom ju opäť prepláchneme. V hrnci ju zalejeme 3 šálkami vody, osolíme a pridáme lyžicu oleja. Privedieme do varu, znížime teplotu, hrniec zakryjeme a na miernom ohni varíme asi 35 minút. Prebytočnú vodu scedíme.
  2. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a napichneme na špajdle. Na panvici zahrejeme olej a špízy na ňom opekáme približne 4 minúty z každej strany.
  3. Hrušky nakrájame na plátky a spolu s cherry paradajkami ich opečieme na panvici. Následne ich zmiešame s uvarenou ryžou.
  4. Na omáčku vyšľaháme mandľové maslo s kokosovým mliekom, so sójovou omáčkou, s cukrom a limetkovou šťavou. Podávame ju k ryži s kuracími špízmi. Na záver jedlo posypeme nasucho opraženými mandľami a čerstvými bylinkami.