Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom

Autor receptu: redakcia

Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha.sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si červenú repu domäkka. Fenikel rozkrojíme na polovicu. Polovicu nastrúhame na plátky a odložíme nabok, druhú nakrájame na mesiačiky, osolíme a ogrilujeme na panvici.
  2. Na tanier uložíme nakrájanú repu, grilovaný fenikel, čerstvý fenikel, zmes byliniek Sakura a polejeme dresingom. Ten si pripravíme zmiešaním olivového oleja, zeleného čaju a medu.
  3. Červený pomaranč si pripravíme dopredu. Odšťavíme ho, nalejeme do formičky a dáme zmraziť. Až tesne pred podávaním ho nakrájame na mesiačiky.