Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Autor receptu: redakcia
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha.sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si červenú repu domäkka. Fenikel rozkrojíme na polovicu. Polovicu nastrúhame na plátky a odložíme nabok, druhú nakrájame na mesiačiky, osolíme a ogrilujeme na panvici.
- Na tanier uložíme nakrájanú repu, grilovaný fenikel, čerstvý fenikel, zmes byliniek Sakura a polejeme dresingom. Ten si pripravíme zmiešaním olivového oleja, zeleného čaju a medu.
- Červený pomaranč si pripravíme dopredu. Odšťavíme ho, nalejeme do formičky a dáme zmraziť. Až tesne pred podávaním ho nakrájame na mesiačiky.