Šalát z červenej čakanky-Salat Cicorino Rosso

Autor receptu: zolik

Tento jesenny salat je jednoduchy na pripravu, vhodny ako hlavne jedlo, ale aj ako priloha k cestovinam, k mäsu, rybam atd.

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Jedno mensie Cicorino Rosso nakrajame na pasky, jedno jablko na platky a syr na male kocky. Dame do misy a zalejeme dressingom zo 100% jablcneho dzusu, citronovej stavy, olivoveho oleja, soli a cerstvo namleteho cierneho korenia. Zmiesame a nechame 20 - 30 minut odlezat aby sa prepojili chute a listy Cicorino Rosso trochu zmäkli. Prelozime na servirovaciu misu a posypeme za hrst nasekanymi Kesu orieskami.
  2. A mozme servirovat. Moje mnozstvo je pre dve osoby ako priloha k Tagliatelle s citronovo-smotanovou omackou.