Údené kačacie prsia
Šalát s údenými kačacími prsičkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme,
osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme
do panvice s pilinami, zakryjeme a pri miernej teplote
ich v dyme údime približne 15 minút. Nakrájame
na plátky a ak ešte treba, dáme opiecť na
panvici pokvapkané olivovým olejom. Okoreníme
a osolíme.
- Uhorku a mrkvu umyjeme, nakrájame
na tenké plátky, ktoré vložíme
do marinády z limetkovej
šťavy s medom. Brokolicu očistíme,
povaríme v osolenej vode
asi 5 minút a ochladíme v studenej
vode. Quinou tiež uvaríme v osolenej vode, precedíme
a opláchneme. Listové šaláty umyjeme
a osušíme na papierovej utierke. Vložíme do
misy, pridáme uvarenú quinou a brokolicu.
- Grécky jogurt, med, limetkovú šťavu,
soľ a olivový olej dáme do misky a všetko spolu premiešame. Dresing primiešame k zelenine.
Šalát podávame k plátkom kačacích pŕs.
|