Údené kačacie prsia

Šalát s údenými kačacími prsičkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice s pilinami, zakryjeme a pri miernej teplote ich v dyme údime približne 15 minút. Nakrájame na plátky a ak ešte treba, dáme opiecť na panvici pokvapkané olivovým olejom. Okoreníme a osolíme.
  2. Uhorku a mrkvu umyjeme, nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do marinády z limetkovej šťavy s medom. Brokolicu očistíme, povaríme v osolenej vode asi 5 minút a ochladíme v studenej vode. Quinou tiež uvaríme v osolenej vode, precedíme a opláchneme. Listové šaláty umyjeme a osušíme na papierovej utierke. Vložíme do misy, pridáme uvarenú quinou a brokolicu.
  3. Grécky jogurt, med, limetkovú šťavu, soľ a olivový olej dáme do misky a všetko spolu premiešame. Dresing primiešame k zelenine. Šalát podávame k plátkom kačacích pŕs.