Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Autor receptu: mitzy
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Červenú repu a tekvicu očistíme a nakrájame na kocky.
Repu predvaríme, aby zmäkla. Cca 15 minút postačí, ak nemáme príliš tvrdú. Na 5 posledných minút k repe hodíme aj tekvicu. Po zmäknutí z nich necháme stiecť vodu, napríklad v sitku. Vodu, kde sme varili, si necháme na polievku.
Quinou nasypeme do 1/2 hrnčeka, ktorý má 250 ml. Párkrát ju prepláchneme a dáme variť do hrnca s 250-300 ml vody na 15 minút, kým sa voda vyparí.
- Toscana šalát (mix šalátov Friseé, Radicchio a Polníček) a rukolový šalát prepláchneme v studenej vode, vložíme do misy na šalát a polejeme tekvicovým olejom, balzamikovým octom, osolíme a okoreníme. Dáme do chladu.
- Na veľkej panvici si na slnečnicovom oleji popražíme 2 nakrájané strúčiky cesnaku a pridáme červenú repu a tekvicu. Polejeme 1-2 PL medu a premiešame. Osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme quinou. Po chvíľke odstavíme.
- Na šalát poukladáme červenú repu s tekvicou a quinoou (môžeme podávať ako teplú, tak i studenú), na vrch položíme kúsok kozieho syru a môžeme konzumovať napríklad s toastovým chlebom, čiernym chlebom, alebo s bylinkovou bagetou.
Príjemnú dobrú chuť :)