Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom

Autor receptu: mitzy

Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú repu a tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Repu predvaríme, aby zmäkla. Cca 15 minút postačí, ak nemáme príliš tvrdú. Na 5 posledných minút k repe hodíme aj tekvicu. Po zmäknutí z nich necháme stiecť vodu, napríklad v sitku. Vodu, kde sme varili, si necháme na polievku. Quinou nasypeme do 1/2 hrnčeka, ktorý má 250 ml. Párkrát ju prepláchneme a dáme variť do hrnca s 250-300 ml vody na 15 minút, kým sa voda vyparí.
  2. Toscana šalát (mix šalátov Friseé, Radicchio a Polníček) a rukolový šalát prepláchneme v studenej vode, vložíme do misy na šalát a polejeme tekvicovým olejom, balzamikovým octom, osolíme a okoreníme. Dáme do chladu.
  3. Na veľkej panvici si na slnečnicovom oleji popražíme 2 nakrájané strúčiky cesnaku a pridáme červenú repu a tekvicu. Polejeme 1-2 PL medu a premiešame. Osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme quinou. Po chvíľke odstavíme.
  4. Na šalát poukladáme červenú repu s tekvicou a quinoou (môžeme podávať ako teplú, tak i studenú), na vrch položíme kúsok kozieho syru a môžeme konzumovať napríklad s toastovým chlebom, čiernym chlebom, alebo s bylinkovou bagetou. Príjemnú dobrú chuť :)