zatvoriť
VYTLAČIŤ
Šalát s mäsom, syrom a orechami
Autor receptu:
petulko391
2
porcie
20 minút
príprava
Suroviny
1 ks
ľadový šalát
1 ks
jablko
citrónová šťava
štipka cukru
30 g
sušené ovocie
250 g
studené pečené hydinové mäso
200 g
tvrdého syra
2 lyžice
vypečené šťava z mäsa
soľ
vlašské orechy
Postup
Šalát umyjeme a nakrájame ho na rezančeky. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a trochu pocukrujeme.
Zmiešame ich najprv so sušeným ovocím pokrájaným na kúsky a potom so šalátom. Pečené mäso a tvrdý syr nakrájame na kúsky a tiež pridáme do šalátu.
Nakoniec vmiešame vypečenú šťavu, podľa chuti osolíme a šalát posypeme vlašskými orechmi