Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept)
Autor receptu: martinis
Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada
pór, rozhodla sa pripraviť ho na hubách, zatiaľ čo ja som ho upiekol v rúre a pripravil pre
mňa a sestru šalát plný výborných vecí. Inšpiráciou bola kniha Šaláty na celý rok.
2 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pór a cibuľu dáme do malého pekáča. Pridáme mäso, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme piecť na polhodinu do rúry vyhriatej na 200 °C.
- Zelenú fazuľku uvaríme nad parou, scedíme a dáme do veľkej misy. Pridáme šalát, nadrobený syr, petržlenovú vňať a slnečnicové jadierka.
- Na zálievku vymiešame všetky suroviny. Upečenú zeleninu s mäsom dáme do misy k ostatným surovinám, prelejeme zálievkou a dobre premiešame. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.
- Môj tip: Ešte zaujímavejší šalát získate, ak žltú cibuľu nahradíte červenou.