Šalát s mäsom, balkánskym syrom a pórom (fotorecept)

Autor receptu: martinis

Dnes mamka navrhla, aby sme si pripravili mäso. Vybrala bravčové a keďže nemá rada pór, rozhodla sa pripraviť ho na hubách, zatiaľ čo ja som ho upiekol v rúre a pripravil pre mňa a sestru šalát plný výborných vecí. Inšpiráciou bola kniha Šaláty na celý rok.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pór a cibuľu dáme do malého pekáča. Pridáme mäso, ochutíme soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom, dobre premiešame a dáme piecť na polhodinu do rúry vyhriatej na 200 °C.
  2. Zelenú fazuľku uvaríme nad parou, scedíme a dáme do veľkej misy. Pridáme šalát, nadrobený syr, petržlenovú vňať a slnečnicové jadierka.
  3. Na zálievku vymiešame všetky suroviny. Upečenú zeleninu s mäsom dáme do misy k ostatným surovinám, prelejeme zálievkou a dobre premiešame. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.
  4. Môj tip: Ešte zaujímavejší šalát získate, ak žltú cibuľu nahradíte červenou.