Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.

  2. Krevety vložíme na rozpálenú panvicu s 50 ml olivového oleja. Pridáme nakrájanú šalotku, zázvor a pražíme dve minúty. Pridáme biele víno, koriander, čili, soľ a maslo a všetko spolu prehrejeme ďalšie dve minúty.

  3. Karí vinaigrette: Do misky dáme karí, med, citrónovú šťavu, zvyšok olivového oleja, rastlinný olej a soľ. Všetko spolu zmiešame.

  4. Mix šalátov zmiešame s vinaigrettom, dáme na tanier spolu s karamelizovaným ananásom, krevetami a ozdobíme farebným sezamom.