Šalát
Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom
Autor receptu: siuuu
Jednoduché, svieže a chutné jedlo.
Ľahký obed alebo večera. To jablko
dodává úžasnú sviežosť.
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Upečenú alebo uvarenú repu očistíme a pokrájame na kocky. Jablko očistíme, pokrájame na kocky. Panvicu rozohrejeme, potrieme maslom a jablko opečieme. Počas opekania pokvapkáme medom a necháme skaramelizovať. Vyberieme a na rovnakej panvici prehrejeme repu.
- Do misky dáme umyté a jemne osušené šalátové listy, repu, jablká, pokvapkáme pomarančovou a citrónovou šťavou, jemne ochutíme soľou a korením (ak použijeme slaný syr, soliť netreba). Navrch dáme syr a orechy. Ja som ťažký mäsožravec, tak som pridala aj kúsky sušenej šunky, ale tá nemusí byť.