Šalát

Šalát s cviklou, karamelizovaným jablkom a kozím syrom

Autor receptu: siuuu

Jednoduché, svieže a chutné jedlo. Ľahký obed alebo večera. To jablko dodává úžasnú sviežosť.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Upečenú alebo uvarenú repu očistíme a pokrájame na kocky. Jablko očistíme, pokrájame na kocky. Panvicu rozohrejeme, potrieme maslom a jablko opečieme. Počas opekania pokvapkáme medom a necháme skaramelizovať. Vyberieme a na rovnakej panvici prehrejeme repu.
  2. Do misky dáme umyté a jemne osušené šalátové listy, repu, jablká, pokvapkáme pomarančovou a citrónovou šťavou, jemne ochutíme soľou a korením (ak použijeme slaný syr, soliť netreba). Navrch dáme syr a orechy. Ja som ťažký mäsožravec, tak som pridala aj kúsky sušenej šunky, ale tá nemusí byť.