Šalát rajčiny a mozarella-Caprese (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Prišla nám jar, pomaly sa blíži leto aj keď upršané a nastalo obdobie šalátov. Ja vám ponúkam jeden jednoduchý, ktorý mám veľmi rada.

2-3
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny potrebné na šalát. Nakrájame rajčiny na pol mesiačiky, mozarellu hrudku na osminky, minimozarellu necháme celú.
  2. Všetko jemne premiešame preložíme na servírovací tanier, kde šalát dochutíme soľou, korením 4 farieb, a zakvapneme olivovým olejom extra virgin. Nakoniec ozdobíme a ochutíme posekanou bazalkou najlepšie čerstvou, ak nemáme tak sušenou. Ako príloha bola nasucho opečená bagetka na teflónovej panvici, potretá cesnakom.