Šalát Nicoise

Autor receptu: 2010

Pozeral som stare knizky a nasiel som tento klasicky recept ktory mi tak chutil dole na juhu francuzka.Je ich vela druhov asi tolko ako kapustnic a kazdy tvrdi ze ta jeho verzia je spravna, neviem ci je to "spravna" verzia ale chutila super.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Male mlade zemiaky ja som mal kifler dame varit v supke do osolenej vody. Vyberieme dame ochladit a neosupane rozkrajame na stvrtky. Dame uvarit na tvrdo dve vajicke a dame ich ochladit, osupeme a nakrajame na stvrtky. Zelenu fazulku som umyl a okrajal konce a rozkrajovacom nakrajal po dlzke a dal na kratko cca. 2 minuty varit do osolenej vody hned vybral a ponoril do studenej vody osusil a nakrajal na cca 2.5 cm.
  2. Cherry paradajky nakrajame na polky pridame zlahka ovarenu zelenu fazulku , a rozobrateho tuniaka v oleji. Pridame na velmi drobno nakrajany strucik cesnaku a na drobno nakrajanu bazalku s petrzlenovou vnatou.
  3. Primiesame nakrajane zemiaky a vmiesame 2/3 dressingu. Pridame mlade salatove listky alebo si pripravime misu kde sme vrch ozdobili do kriza naukladanymi ancovickami ( oblubene u daktorych varechaciek ) a na vrch poukladali cierne nakladane olivy a na tvrdo uvarene vajicka a vsetko som polial zvyskom dressingu.