Šalát

Šalát na grile

Autor receptu: 2010

Videl som, neveril som, dá sa to. Ugrilovať hlávkový šalát.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske si zmiesame kurkumu, rimsku rascu, chilli alebo sladku papriku, sol, korenie s dvoma lyzicami olivoveho oleja a trochou vody. Potreme na rozkrajany salat tuto zmes a dame na rozpaleny grill, tak minutu dve na kazdej strane.
  2. Medzi tym si na druhej panvici oprazime na drobno nakrajanu klobasu, ja som mal chorizo co je dost podobna cabajskej plus na kocky nakrajanu slaninu. V miske zmiesame majonezu s citronovou stavou, nakrajame si na drobno petrzlenovu vnat a jarnu cibulku.
  3. Poukladame ugrilovany salat, prizdobime kobasou a majonezou a nakoniec petrzlenovou vnatou a jarnou cibulkou, vyborne predjedlo, salat.