Šalát
Šalát na grile
Autor receptu: 2010
Videl som, neveril som, dá sa to. Ugrilovať hlávkový šalát.
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske si zmiesame kurkumu, rimsku rascu, chilli alebo sladku papriku, sol, korenie s dvoma lyzicami olivoveho oleja a trochou vody.
Potreme na rozkrajany salat tuto zmes a dame na rozpaleny grill, tak minutu dve na kazdej strane.
- Medzi tym si na druhej panvici oprazime na drobno nakrajanu klobasu, ja som mal chorizo co je dost podobna cabajskej plus na kocky nakrajanu slaninu.
V miske zmiesame majonezu s citronovou stavou, nakrajame si na drobno petrzlenovu vnat a jarnu cibulku.
- Poukladame ugrilovany salat, prizdobime kobasou a majonezou a nakoniec petrzlenovou vnatou a jarnou cibulkou, vyborne predjedlo, salat.