Šalát Mimóza (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Starý známy ruský recept. Nič ťažké, obyčajná skladačka. Naspodok tuniak alebo
sardinky, varené zemiaky, mrkva, vajcia, cibuľka, prekladáme majonézou. Nič pre dietárov
:)
Postup
- Už uvarené suroviny - zemiaky, vajcia, mrkva, všetko necháme vychladnúť. Plus cibuľka jarná, /ak nemáte, iba obaríte klasickú/, majonéza.
- Všetko sa nastrúha. Žĺtka si necháme na záver.
- Už len peknú misu. Naspodok ide tuniak, sardinky, alebo niečo podobné.
- Cibuľa jarná alebo obarená.
- Zemiaky.
- Majonéza.
- Bielky.
- Mrkva.
- Majonéza.
- Syr nebol v pláne, ale môže byť.
- Pokladieme a pomažeme majonézou. Nebojte sa to troška utláčať.
- Navrch postrúhame žĺtky. Ako ozdoba má byť kôpor, a´la mimóza, keď nie je, nevadí, nie každému pasuje. Šalát treba nechať postáť hodinku-dve v chlade, nech sa scelí a prepoja chute, až potom je to lahôdka. Nechajte si chutnať.