Šalát Lahoda

Autor receptu: nonna

Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke, či počúvaní relácie v rádiu alebo pri čítaní si knihy... Spoja sa takto dva fajn faktory.

2
porcie
8 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiak dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a pokrájame na malé kocky.
  2. Karfiol rozoberieme na ružičky, fazuľku očistíme od fúzov, pokrájame na krátke kúsky a prevaríme v osolenej vode počas 7 minút. Zlejeme.
  3. Cibuľu a vňať pokrájame nadrobno a jemne posolíme.
  4. Pridáme k ostatnej zelenine, premiešame.
  5. V jogutre vymiešame ostatné komponenty okrem paliny a prelejeme ním zeleninu. Povrch posypeme palinou.
  6. Dáme odstáť do chladu aspoň na 4 hodiny.