Šalát - čo chladnička dala

Autor receptu: strigus

Základ je mať doma čínsku kapustu a pór, ostatné suroviny sú úplne ľubovolné..

10 minút
príprava

Postup

  1. Suroviny nakrájame, prípadné nastrúhame, nie celkom na drobno. Použijeme všetko, čo by sa chuťou mohlo hodiť a potrebujeme toho zbaviť chladničku :) a jemne premiešame.
  2. Zmiešame kyslú smotanu s majonézou, kto ako ľúbi (ja zvyknem na 250 ml smotanu dať 2 PL majonézy), ochutíme (soľ, korenia..) a vmiešame do šalátu. Stačí menej, aby bol šalát "polosuchý", pretože zeleninka pustí veľa svojej šťavy.
  3. Šalátik je vynikajúci čistý, s hriankou, ako príloha.. nakoniec, koľko ľudí, toľko chutí :)