Šachové rezy s dvojakou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na víkendové pochutnanie som upiekla tento skvelý zákusok...

120 minút
príprava
2x20,1x15 minút
na 170/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si urobila kakaový korpus...cesto I. a cesto II. použijem na šachovnicu..do misy som si dala 160.g práškový cukor, pridala som 3 celé vajcia a vymiešala do peny..
  2. pridala som mäkké maslo a dobre vymiešala...
  3. múku, kakako a prášok do pečiva som zmiešala a pridala po častiach do cesta..
  4. takto isto a s tým istým postupom som vymiešala aj biele cesto na šachovnicu...s tým rozdielom,že múku som pridala 160g.
  5. trúbu som nechala vyhriať na 170 st. a oba korpusy sa piekli 20 min. upečené som vybrala z trúby a nechala na papieri vychladiť...pokiaľ sa na šachovnicu chladili, pripravila som si daľší korpus na ktorý budem ukladať šachovnicu...4 vajcia, 4 PL.práškový cukor , 4 PL. hladká múka a 1 KL. prášok do pečiva...pripravila som si cesto, vyliala na plech a upiekla na 180 st. za 15.min..nechala som ho poriadne vychladiť..
  6. pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém: do 500ml. mlieka som pridala 5 PL. detskej krupice a uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť..
  7. 100 g. masla, 80g. práškový cukor som vymiešala, zmiešala som s vychladnutou kašou a pridala som vanilkovú príchuť.. krém som dala do chladničky stuhnúť...
  8. upravila som si korpusy..tmavý korpus som upravila a podľa pravítka som ho rozdelila na 2 cm.široké pásy...vyznačila som si do cesta, kade ich bude krájať...
  9. aj biely korpus..potom som ich pokrájala nožom na pásy...
  10. na spodný korpus som natrela 3 lyžice marhuľového lekváru...na lekvár som natrela polovicu krému...a začala som na krém ukladať striedavo tmavé a svetlé pásy...každý pás som na bokoch potrela lekvárom, aby sa oba susedné pásy spojili..
  11. keď boli všetky pásy uložené, vrch som potrela lekvárom.. a začala som ukladať ďalší rad pásov..
  12. na lekvárom potretý vrch pásov som ukladala striedavo..na biely pás som ukožila tmavý a na tmavý zase biely...každý som z boku potrela lekvárom...opäť som dokončený vrch potrela lekvárom a na lekvár som natrela druhú polovicu krému...odrezky, ktoré mi zostali z bokov cesta som pomrvila a posypala vrch krému...uložila do chladničky a po 2 hodinách som koláč zaťažila knihou...
  13. poliala som roztopenou horkou čokoládou a na vrch som nastrúhala hoblinky z bielej čokolády...
  14. a prajem vám všetkým dobrú chuť..