Ryžový nákyp s ovocnou polevou (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
4-6 porcie |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Ryžu si uvaríme v mlieku za stáleho miešania, pokým nezhustne. Počas varenia pridáme soľ a vanilkový cukor.
- Po uvarení, do horúcej ryžovej kaše vmiešame 4 žĺtky a 1 PL kryštálového cukru,
- tuhý sneh z bielkov a kúsok masla.
- Zapekaciu misku natrieme maslom a vysypeme strúhankou. Do misy dáme polovicu ryžovej hmoty, poukladáme ovocie a prikryjeme druhou polovicou. Môžeme urobiť viac vrstiev záleží akú máme veľkú zapekaciu formu.
- Pečieme 20 min pri 220 stupňoch Celzia.
Ovocná poleva: Šťavu z ovocia zlejeme a poprípade dolejeme vodou, tak aby sme mali 700ml tekutiny. 350ml zohrievame a v druhej polovičke si rozmiešame pudingový prášok, ktorý následne následne zmiešame s prvou polovičkou šťavy. Uvaríme ovocnú polevu, ktorú dochutíme šťavou z citróna poprípade ak treba docukríme. Hotový nákyp nakrájame a polejeme ovocnou polevou.