Ryžový nákyp pod snehovou čapicou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Nákyp robím ako hlavné jedlo, aj napriek tomu , že niekto ho uznáva ako dezert.

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do rozpusteného kúska masla pridáme umytú ryžu, premiešame, zalejeme vodou len po okraj ryže, pridáme štipku soli a dusíme kým sa vyparí voda, dolejeme mliekom, pridáme kryštálový cukor a dusíme do mäkka
  2. práškový cukor, zmäknuté maslo a žĺtka vymiešame
  3. pridáme do udusenej ryže, premiešame
  4. polovicu ochutenej ryže dáme do vymasteného pekáča, poukladáme kompótové ovocie, ja som zvolila domáce hrušky, posypeme škoricovým cukrom a prikryjeme druhou polovicou ryže, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 20 minút
  5. z bielkov vyšľaháme "tuhú čapicu" a prikryjeme ňou nákyp ozdobíme grankom
  6. dopečieme do zlatista, nakrájame na kocky, podávame s kompótom a poliaty šťavou