Ryžový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Sladučké fajnučke mnou milovanučké:)
4-6 porcie |
35 minút na 180 °C |
Postup
- 1. Umytú ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.
- Hrozienka dáme do horúcej vody, aby boli mäkké.
- Rozbijeme si vajíčka, bielky dáme zvlášť a žĺtky pridáme do masla. Medzi tým premiešame ryžu.Do misy so žĺtkami a maslom pridáme cukor a vymiešame. Do tejto zmesy pridáme hrozienka.
- Vriacu ryžu posolíme, pridáme mlieko, zamiešame a varíme na miernom ohni. Keď je ryža uvarená, necháme ju vychladnút.
- Vychladnutú ryžu pridáme do misy s hrozienkami a zamiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do ryže.
- Formu na pečenie potrieme olejom a dáme do nej polovicu ryžovej zmesy.
- Precedíme kompót a ovocie rozložíme na ryžu.
- Pridáme druhú časť ryže a rozotrieme.Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť na 180 °. Pečieme 35 minút.
- Ak chceme možme na vrch ešte naniesť tuhý sneh a dať ešte zapiecť ale ja to nerobím nechutí mi to. a takto vyzerá hotova z vnutra:)
- Takto vyzeral v menšiom množstve a s čerešňami tzv. moj nahnevaný ryžový nákyp:))....Bol to moj prvý:)