Ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Sladučké fajnučke mnou milovanučké:)

4-6
porcie
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. Umytú ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť.
  2. Hrozienka dáme do horúcej vody, aby boli mäkké.
  3. Rozbijeme si vajíčka, bielky dáme zvlášť a žĺtky pridáme do masla. Medzi tým premiešame ryžu.Do misy so žĺtkami a maslom pridáme cukor a vymiešame. Do tejto zmesy pridáme hrozienka.
  4. Vriacu ryžu posolíme, pridáme mlieko, zamiešame a varíme na miernom ohni. Keď je ryža uvarená, necháme ju vychladnút.
  5. Vychladnutú ryžu pridáme do misy s hrozienkami a zamiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do ryže.
  6. Formu na pečenie potrieme olejom a dáme do nej polovicu ryžovej zmesy.
  7. Precedíme kompót a ovocie rozložíme na ryžu.
  8. Pridáme druhú časť ryže a rozotrieme.Posypeme vanilkovým cukrom a dáme piecť na 180 °. Pečieme 35 minút.
  9. Ak chceme možme na vrch ešte naniesť tuhý sneh a dať ešte zapiecť ale ja to nerobím nechutí mi to. a takto vyzerá hotova z vnutra:)
  10. Takto vyzeral v menšiom množstve a s čerešňami tzv. moj nahnevaný ryžový nákyp:))....Bol to moj prvý:)