Čínske rezance

Ryžové rezance so šampiňónmi a zeleninou

Autor receptu: mitzy

Tento recept - nerecept je rýchly, variabilný a zasýti... Nepatrí medzi päťhviezdičkové, ale chutí dobre ;)

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Necháme zovrieť vodu a ryžové rezance povaríme vo vode podľa návodu (2-3 minúty). Potom ich scedíme cez sitko.
  2. Na panvici speníme na oleji nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov, potom pokrájané klobúčiky. Podlejeme trochou vody. Keď sa voda odparí, pridáme mrazenú zeleninovú zmes. Premiešame. Pofŕkame sójovou omáčkou a znovu premiešame. Keď zelenina zmäkne a voda sa z nej odparí, zmes jemne osolíme, pridáme uvarené a scedené ryžové rezance a premiešame. V prípade potreby ešte dochutíme soľou alebo sójovou omáčkou.
  3. Dobrú chuť!