Ryžové rezance s kuracím mäsom
Autor receptu: celero
Veľmi rýchle, jednoduché a chutné jedlo. Pili sme k nemu Devín.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájať na malé kúsky a premiešať s nimi svetlú sójovú omáčku, hríbovú omáčku a ustricovú omáčku. Na hlbokú panvicu pridať olej, na ňom opražiť kuracie prsia, pridať ryžový ocot, podliať trochou vody, pridať na malé kúsky nakrájané hríby shi-take a pod pokrievkou dusiť približne 10 minút do mäkka.
- Na ďalšej panvici opražiť vajíčka ako praženicu.
- Ku kuraciemu mäsu a hríbom pridať nastrúhanú mrkvu a na kolečká nakrájanú mladú cibuľku. Premiešať a chvíľu opražiť.
- Ryžové rezance pripraviť podľa návodu - uvariť vo vriacej vode 3 minúty a scediť.
- Do panvice k mäsu pridať ryžové rezance, chvíľu opražiť a potom pridať praženicu.