Ryžové rezance s kuracím mäsom

Autor receptu: celero

Veľmi rýchle, jednoduché a chutné jedlo. Pili sme k nemu Devín.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájať na malé kúsky a premiešať s nimi svetlú sójovú omáčku, hríbovú omáčku a ustricovú omáčku. Na hlbokú panvicu pridať olej, na ňom opražiť kuracie prsia, pridať ryžový ocot, podliať trochou vody, pridať na malé kúsky nakrájané hríby shi-take a pod pokrievkou dusiť približne 10 minút do mäkka.
  2. Na ďalšej panvici opražiť vajíčka ako praženicu.
  3. Ku kuraciemu mäsu a hríbom pridať nastrúhanú mrkvu a na kolečká nakrájanú mladú cibuľku. Premiešať a chvíľu opražiť.
  4. Ryžové rezance pripraviť podľa návodu - uvariť vo vriacej vode 3 minúty a scediť.
  5. Do panvice k mäsu pridať ryžové rezance, chvíľu opražiť a potom pridať praženicu.