Ryžové rezance

Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej (videorecept)

Autor receptu: vv

Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S ňou sa báť nemusíte a určite si trúfnite aj na krevety, kokosové mlieko či ryžové rezance.

Postup

  1. Do hlbšej panvice dáme kokosové mlieko a miernym varom do zredukujeme (zahustíme odparením vody). Podľa chuti osolíme.
  2. Potom pridáme nastrúhanú limetkovú kôru a limetkovú šťavu. Ochutíme karí korením.
  3. Pór nakrájame na hrubšie kolieska a orestujeme ho na druhej panvici s olejom. Postupne opražíme aj krevety a odšťavené limetky. Pridáme šafránové a obyčajné maslo spolu s cesnakom nakrájaným na plátky. Posypeme sezamom.
  4. Do panvice s kokosovým mliekom vložíme ryžové rezance, prilejeme vývar. Už nevaríme. Pridáme cherry paradajky a podľa chuti osolíme.
  5. Hotové ryžové rezance podávame s krevetovou zmesou. Dobrú chuť!