Ryžová štrúdľa

Autor receptu: izabella929

Zostala nám od včera ryža v mlieku a dnes sme mali chuť na niečo sladké...využila som túto ryžu . V chladničke som mala zbytok lístkového cesta a tak som to dala do kopy a je z toho vynikajúca štrúdľa...

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup som nefotila, lebo som ani nemysla, že sa to tak krásne vydarí...ryžu som uvarila s cukrom, vanilkou a štipkou soli..kým bola ryža horúca, pridala som k nej heru a pomiešala..vajcia som rozdelila..žltky som vymiešala s cukrom do peny a pridala som k nim aj citronovú kôru..bielka som vyšlahala do tvrdej peny a zmiešala so žltkami .Túto hmotu so m opatrne zmiešala s ryžou.Lístkové cesto som rozrezala na 4 časti a každú časť som vyvaľkala na veľmi tenký plát. Všetky 4 časti na rovnakú veľkosť.Vyvaľkané plátky cesta som každý osobitne potrela roztopeným maslom a ukladala na seba.Na posledný nateretý plát som uložila plnku po dlžke do radu/nie pocej ploche cesta/.
  2. Na vrch ryžovej plnky som dala čierne ríbezle, ktoré nám zostali od včera.Okreje cesta som potrela bielkom, aby držalo spolu..vrch cesta som potrela vajíčkom.Trúbu som zohriala na 200 st. a piekla som štrúdľu 20 min. Hotovú, pokrájala a posypala cukrom..ak to vyskúšate, tak vám prajem dobrú chuť..