Ryžová ,,pizza,, bez múky

Autor receptu: nika8

Tento recept som našla v knihe Pečeme zdravě bez lepku a rozhodla som sa ju vyskúšať. Obmedziť múčne jedlá predsa neuškodí. Nám chutila, tak sa chcem s vami podeliť o recept. :)

40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a napicháme klinčekmi. Do hrnca dáme 1 šálku ryže (objem šálky 200 ml), 400 ml vody alebo zeleninového vývaru, pol lyžičky soli, cibuľu a bobkový list. Privedieme k varu a varíme na slabom stupni prikryté 20 min. Po dovarení vyberieme cibuľu, klinčeky a bobkový list.
  2. Nakrájame si suroviny na oblohu. Paradajku, papriku a cibuľu na tenké plátky, cesnak nadrobno. Šunku na kocky - ja som nemala, tak som použila klobásku. Tú som nakrájala na tenké kolieska, ktoré som si najprv trochu opiekla na panvici. Samozrejme, na oblohu môže každý použiť to, čo má rád. Môže byť aj bezmäsitá :)
  3. Do uvarenej ryže vmiešame vajce. Na panvici zohrejeme 1 PL olivového oleja a pridáme uvarenú ryžu. Uhladíme ju na dno panvice na placku. Potrieme paradajkovým pretlakom - ja som použila ostrý kečup, osolíme, okoreníme a pridáme bylinky. Obložíme paradajkou, paprikou, cibuľou, cesnakom, klobáskou, olivami a kukuricou. Vrch posypeme syrom.
  4. Na strednom ohni bez prikrývky opekáme na panvici asi 10 - 12 minút pokiaľ dno nestuhne a syr sa neroztopí.
  5. Vyšla mi pizza o priemere 26 cm. Môžme podávať teplú alebo studenú. Dobrú chuť :)