Ryžová brokolica Ajurvéda

Autor receptu: nonna

Brokolica patrí medzi imunitu posilňujúce a protikarcinogénne zeleniny. Znižuje aj riziko mŕtvice a infarktu, bojuje proti anémii a to vďaka obsahu betakaroténu, vitamínu C a E, kyseline listovej a dostatku železa. Okrem toho ešte vápnik, horčík. A je chutná. Ryža Natural je vhodná pre diabetikov a tiež má výraznejšiu chuť, ako purifikovaná.

1
porcia
12 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z čaju a cca 3,5dl vody pripravíme silný odvar tak, že sáčok varíme 5 minút a potom ho ešte necháme lúhovať ďalších 5 minút.
  2. Na rozohriatom oleji jemne osmahneme cibuľu pokrájanú nadrobno, keď začne voňať, pridáme koreniny, rozmiešame, pridáme premytú a odkvapkanú ryžu a asi 2 minúty ju oprážame.
  3. Zalejeme čajom, pridáme na malé ružičky rozobratú brokolicu, hlúbik pokrájaný na malé kúsky, ďalej na menšie kúsky natrhanú mätu, trochu osolíme a uvaríme do odparenia čaju.