Ryža varená v tlakovom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... tak ako ma prekvapily zemiaky varené v tlakovom hrnci , tak isto som bol zvedavý na ryžu uvarenú v ,, tlakáči ,, .... svete div sa , ale ta ryža je OK .... odteraz ju už varím iba pod tlakom
15 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- toto je iba základný recept ,,fajnovky,, si ho môžu ľubovolne vylepšiť...ryžu prepláchneme a necháme odkvapkať
- odkvapkanú ryžu nasypeme na rozpálený olej a osmahneme
- zalejeme vodou 1 cm nad ryžu...opakom varešky premeráme
- osolíme, ovegetíme, premiešame
- zatvoríme a dáme variť na plný výkon
- keď začne tlakáč fučať znížíme plyn na miniumum a necháme ho pofukovať 4 minúty
- po 4 minutách vypneme plyn a necháme ,,tlakáč,, na pokoji...počkáme kým sa sám časom odtlakuje ...potom otvoríme a premiešame vareškou
- no a máme hotovo ...ryža akorát nepripálená.