Bravčové rebierka

Ryža s rebierkami a artičokmi

Autor receptu: ryzasos

Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť.* Na tento recept sa ideálne hodí ryža SOS Classic.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesnak, papriku a cibuľu nakrájajte na malé kúsky. Artičoky sceďte a nakrájajte ich na kúsky. Papriku a paradajku najemno nakrájajte.
  2. Na veľkej panvici na extra panenskom olivovom oleji orestujte rebierka na strednom plameni z oboch strán približne 15 minút alebo kým nie sú zlatohnedé. Vyberte z panvice a odložte ich bokom.
  3. Na tej istej panvici orestujte cesnak a cibuľu, pridajte papriku a paradajku. Restujte pár minút a pridajte biele víno a bobkové listy.
  4. Potom pridajte ryžu SOS Classic a premiešajte. Prilejte horúci kurací vývar, pridajte soľ a nechajte variť 15-17 minút. Keď je ryža takmer hotová, pridajte artičoky.
  5. Ryžu podávajte s rebierkami, ozdobte tymianom a posypte trochou citrónovej kôry.