Ryžový puding

Ryža s kondenzovaným mliekom

Autor receptu: ryzasos

Tento tradičný dezert je dokonalou kombináciou jemnosti, sladkosti a krémovosti.* Ideálny na vychutnanie ako dezert alebo snack. Trúfate si to vyskúšať? Ideálne s ryžou SOS Classic.

2-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca nalejte plnotučné mlieko, pridajte citrónovú a pomarančovú kôru, cukor a celú škoricu.
  2. Keď začne mlieko vrieť, pridajte ryžu a nechajte ju variť 25 minút.
  3. Vyberte škoricu a citrusové kôry.
  4. Pridajte kondenzované mlieko, dobre premiešajte a nechajte variť ešte ďalších 5 minút. Kašu z času na čas premiešajte.
  5. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky, kým kaša nestuhne. Podávajte posypané mletou škoricou.