Ryža s červenou šošovicou

Autor receptu: sinatra

Tento recept som si vymyslel. Jedlo som sa snažil urobiť čo najzdravšie, aj keď pri varení, som raz použil prípravu na oleji. Výsledný efekt je zaujímavý. Samozrejme pre vyprážaniachtivých gurmánov to určite nie je, ale kto chce aspoň trochu zdravšie jesť, tak vrelo odporúčam. Pri príprave môžete aj nejakú ingredienciu vynechať. Záleží na fantázii, alebo dostupnosti produktov. Čas prípravy varením som uviedol, ak to všetko robíte naraz, ak po jednom, tak je to spolu 35 minút.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme ryžu. Chvíľu spolu za občasného miešania dusíme a potom pridáme vodu (ako je kto naučený, ja dávam 1,5 násobok objemu ryže) a osolíme. Nechám 15 minút na ohni prikryté bez miešania. Následne vyberiem zo sporáka, odložím a na vrch dám utierku, nech ryža, ako sa hovorí, dôjde.
  2. Karfiol očistím, umyjem a nechám 10 minút variť v pare.
  3. Príprava červenej šošovice je jednoduchšia, ako som si myslel. Uvaríme ju v mierne solenej vode s cesnakom (nadrobno), je hotová už za 10 minút.
  4. Ak mám všetko uvarené, spolu to premiešam, karfiol samozrejme nakrájam na menšie kúsky. Pridám na drobno posekanú petržlenovú vňať a môžeme podávať.