Ryža s treskou
Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla) (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-))
Ponúkam vám jeden z nich, dúfam, že sa bude páčiť.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme artičoky - očistíme, vyrežeme tvrdé časti a nakrájame na menšie podlhovasté kúsky.
V recepte sa artičoky nepredvárajú, ale ja ich mám radšej úplne mäkké, tak ich povarím 10-15 minút v slanej vode.
- Na troche olivového oleja osmažíme nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme aj papriky a cesnak.
- Paradajky rozkrojíme a nastrúhame, petržlenovú vňať posekáme.
- A pridáme ich do panvice. Potom nasledujú artičoky a ryža. Párkrát premiešame a opečieme.
- Zalejeme vodou, ale len tak nad okraj. Posolíme. Keď začne bublať, pridáme na kúsky nakrájanú tresku.
A tiež hrášok.
- Prikryté varíme, približne 15 minút. Ja používam slanú sušenú tresku, ktorú deň pred použitím nechám “vyluhovať” vo vode. Ak máte čerstvú rybu, hádam by bolo dobre priložiť ju k ryži trochu neskôr.
- Premiešame.
- Podávala som so šalátom.
- A tu je darovaná kniha s receptami.