Ryža s treskou

Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla) (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam vám jeden z nich, dúfam, že sa bude páčiť.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme artičoky - očistíme, vyrežeme tvrdé časti a nakrájame na menšie podlhovasté kúsky. V recepte sa artičoky nepredvárajú, ale ja ich mám radšej úplne mäkké, tak ich povarím 10-15 minút v slanej vode.
  2. Na troche olivového oleja osmažíme nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme aj papriky a cesnak.
  3. Paradajky rozkrojíme a nastrúhame, petržlenovú vňať posekáme.
  4. A pridáme ich do panvice. Potom nasledujú artičoky a ryža. Párkrát premiešame a opečieme.
  5. Zalejeme vodou, ale len tak nad okraj. Posolíme. Keď začne bublať, pridáme na kúsky nakrájanú tresku. A tiež hrášok.
  6. Prikryté varíme, približne 15 minút. Ja používam slanú sušenú tresku, ktorú deň pred použitím nechám “vyluhovať” vo vode. Ak máte čerstvú rybu, hádam by bolo dobre priložiť ju k ryži trochu neskôr.
  7. Premiešame.
  8. Podávala som so šalátom.
  9. A tu je darovaná kniha s receptami.