Ryža podľa Simmela
Autor receptu: zizazi
Niky dom nevedela uvariť ryžu. Vždy bola zlepená, občas ako kaša, proste nikdy to
nebolo ono. V knihe od Johannesa Maria Simmela "Nemusí byť vždy kaviár" každá
kapitola začína kompletným menu a hneď v prvej je recept na ryžu. Vyskúšala som a
odvtedy ryžu inak nevarím. Pekne sa rozsýpa, proste ryža taká, aká má byť. Takže tento
recept pridávam pre všetkých tých, ktorým sa nedarí uvariť ryža klasickým spôsobom.
Postup
- Do hrnca dáme variť vodu, pridáme 1 čajovú lyžičku soli. Kým voda zovrie dáme do misky ryžu a niekoľkokrát premyjeme studenou vodou. Keď voda zovrie vlejeme premytú ryžu a varíme 10-15 minút. Potom ryžu scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Medzi tým dáme na olej dusiť nakrájanú cibuľu. Pridáme čajovú lyžičku nasekanej petržlenovej vňate a pridáme scedenú ryžu a dobre premiešame. Môžeme ešte dosoliť podľa chuti.
- Dobrú chuť.