Ryža podľa Simmela

Autor receptu: zizazi

Niky dom nevedela uvariť ryžu. Vždy bola zlepená, občas ako kaša, proste nikdy to nebolo ono. V knihe od Johannesa Maria Simmela "Nemusí byť vždy kaviár" každá kapitola začína kompletným menu a hneď v prvej je recept na ryžu. Vyskúšala som a odvtedy ryžu inak nevarím. Pekne sa rozsýpa, proste ryža taká, aká má byť. Takže tento recept pridávam pre všetkých tých, ktorým sa nedarí uvariť ryža klasickým spôsobom.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme variť vodu, pridáme 1 čajovú lyžičku soli. Kým voda zovrie dáme do misky ryžu a niekoľkokrát premyjeme studenou vodou. Keď voda zovrie vlejeme premytú ryžu a varíme 10-15 minút. Potom ryžu scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Medzi tým dáme na olej dusiť nakrájanú cibuľu. Pridáme čajovú lyžičku nasekanej petržlenovej vňate a pridáme scedenú ryžu a dobre premiešame. Môžeme ešte dosoliť podľa chuti.
  3. Dobrú chuť.