Ryža ako ju varím ja (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Každá gazdinka má svoj recept na varenie ryže. Moja mladšia dcéra ju má rada mäkšiu, my ostatní ju máme radi takú trochu tvrdšiu. A takto ju varím ja.
4-6 porcie |
5 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu si preberiem
- a dobre prepláchnem pod tečúcou vodou. Najskôr horúcou a potom studenou.
- Nechám dobre odkvapkať
- V hrnci si rozpálim olej
- pridám odkvapkanú ryžu, opražím ju do sklovita
- osolím a zalejem vriacou vodou asi na 1 cm nad úroveň ryže.
- Stiahnem plyn na minimum a prykritú ju nechám dusiť takých 5 - 8 minút.
- Medzitým ju raz maximálne dva krát premiešam a po 8 minútach vypnem a nechám dôjsť pod pokrievkou 10 minút. Ešte ju medzitým raz premiešam.
- A tu je krásna, zvrchu mäkká a vo vnútri taká na skus, presne ako ju máme radi. Kto chce si ju môže ochutiť cibuľou, klinčekom, šafranom. Podľa toho ako ju máte radi. A k čomu ju chceme podávať.