Špenátový prívarok
	        Rýchly špenátový prívarok 
	        Autor receptu: mrnousik
	         
	        
	        Keď vám chlap už tri dni omieľa, že na Zelený štvrtok má byť špenát a vy máte na home office toľko práce, že nestíhate nič, tak tu je recept.* Spravené počas ich venčenia s Lajkou. Neviem, či je to recept, alebo bojový postup :D Každopádne dávam to sem preto, lebo drahý povedal, že lepší nejedol ani od maminy, svokry ani nikde inde :)
| 
 1-2porcia
 | 
 30 minútpríprava
 | 
 25 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Prvá dôležitá vec, ak to chcete stihnúť rýchlo medzi dvoma Skype meetingami. Mrazený špenát vyberte z obalu, dajte ho do nádoby s trochou vody a do mikrovlnky rozmrazovať. Medzitým si už šúpajte zemiaky. Dajte si zohriať vodu na vajíčka :D
- Do hlavného hrnca nalejte smotanu a cca po 5tich minútach by už aj špenát z mikrovlnky mal byť povoľnejší, vyberte ho a nalámte do smotany, miešať na miernom ohni nech sa ešte dorozmrazuje. Tu pridám sušený cesnak, soľ, čierne korenie a trochu som bola aj rebel - aj lyžičku masla. 
- Zemiaky sa nám varia v solenej vode, vajíčka sa nám varia a tak sa venujem hlavnému hrncu. Za stáleho miešania sa z toho stáva homogénna tekutina. Ideme zahusťovať. Do horčicovéj fľaštičky si dám asi 2,5 centimetre vody a 4 PL hladkej múky. Dobre rozšejkrujem (asi 30 sekúnd) a pri stálom miešaní vlievam do prívarku. Takto ho zahustím na požadovanú konzistenciu - ak sa mi zdá, že ešte trochu by to chcelo, tak je to presne akurát (klam oka). 
- Na záver ochutnám, dosolím ak treba. Vajíčka už poležali v studenej vode, ošúpem, nakrájam. Zemiačiky scedím a priateľ sa vracia aj so psíkom a už mu nakladám :)