Ružičkový kel
Rýchly ružičkový kel na horčicovo-medovej omáčke s basmati ryžou
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Hľadáte rýchly recept s ružičkovým kelom? Vyskúšajte tento ružičkový kel na horčicovo- medovej omáčke, ktorý som podávala s
basmati ryžou a bola to teda skvelá dvojka.* Toto zdravé jedlo budete mať na stole do 20 minút a v kuchyni sa veľa nenarobíte.
Recept je skvelý aj na krabičkovanie.
|
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme, zalejeme 500 ml vody, osolíme a uvaríme do mäkka.
- Medzičasom si vo woku alebo na inej hlbokej panvici opečieme ružičkový kel. Podlejeme ho približne 100 ml vody a miešame, kým sa voda nevstrebá a neodparí. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku dohromady.
- Omáčku nalejeme na ružičkový kel a miešame približne 5 minút. V prípade potreby podlejeme ešte trochou vody.
- Hotový ružičkový kel servírujeme s uvarenou basmati ryžou.