Rýchly perník

Autor receptu: aszabka

Veľmi dávno som nepiekla perník, asi tak rok..toto je recept mojej mamky, nie je rovnaký ani s jedným na Vareche..lebo ved perníkov nie je nikdy dosť (:

1 plech klasický
porcia

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Ja som nahradila hladkú múku ražnou hladkou, nech to máme zdravšie a piekla som len polovičnú dávku, preto ten malý plech..A ešte tajomstvo, nastrúhala som do cesta jednu mrkvu (: Všetky suroviny zmiešame a pečieme. Nedá sa povedať, ako dlho, treba len kontrolovať lepivosť cesta 1-2mi vpichmi špajdlou..takmer ako vždy pri pečení.. A záver už poznáte..
  2. Koláč po vybratí z rúry popicháme varechou, osvedčilo sa mi to, pretože je oveľa šťavnatejší, ak sa do neho vsaje lekvár a čokoládová poleva. Tú si každá z nás pripraví podľa skúseností..ja ju robievam občas s olejom, občas s palmarinom, na takéto koláče mi mäkká sadne lepšie.. A polejeme to presne spomenutými ingredienciami..milujem slovo ingrediencie, znie tak múdro ((: A tá čokoládová poleva s lekvárom je najlepšia halabala pomiešaná, páči sa mi hrbatá poleva na koláčoch a hladká na dezertoch ..
  3. A nakoniec jeme a jeme a jeme a horekujeme nad tým, prečo si nevieme stále zapnúť nohavice spred 1/2 roka ((: