Rýchly NY Cheesecake
Autor receptu: myrha
Cheesecake - tvarohová torta je najlepším tvarhovým dezertom aký som kedy jedla :) Existuje mnoho variánt, ja by som sa chcela podeliť s variáciou, kedy si túto dobrotu môžete pripraviť aj so slovenských ingredienciíí.
12 porcií |
25 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
1) keksy rozdrvíme
2) pridáme cukor a roztopené maslo
3) sypkú hmotu vtlačíme do menšej tortovej formy vymastenej maslom
4) pečieme 10 min pri 180 stupňoch
- Plnka:
1) tvaroh zmiešame s múkou
2) pridáme 1 väčší hrnček cukru a vanilkový cukor
3) postupne pridávame vajcia a jemne ich vmiešame do hmoty
4) na záver zamiešame kyslú smotanu
- Záver:
1) na zapečené cesto vylejeme tvarohovú hmotu
2) pečieme 1 hod a 10 min pri teplote 180 stupňov
3) cheesecake je hotový ak povrch tvarohovej hmoty nelepí
4) koláč necháme vychladnúť a stuhnúť cca 6 hod v chladničke
5) podávame s ovocím, prípadne postrúhame čokoládou