Mramorový koláč

Rýchly mramorový koláč

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Použijeme hrnček s objemom 150 ml. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do penista, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a vyšľaháme sneh.
  2. Do snehu postupne pridáme za stáleho miešania aj žĺtky. Vlejeme olej a opäť prešľaháme.
  3. Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme ju do vaječného základu. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jedna ostane svetlá a do druhej vmiešame kakao.
  4. Väčší plech vymastíme a vysypeme múkou. Cestá striedavo po troche nalievame do plechu a na záver môžeme špilkou alebo vidličkou zľahka cestá ešte zamiešať, aby sme dostali “zebrový vzor”.
  5. Pečieme na 180 °C v závislosti od rúry. Hotový vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.