Rýchly krémeš (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Mám rada inovované koláčiky a zákusky. Jedným z nich je aj tento krémeš. Odlišuje sa len krájaním a je ohromné, že s nim niet veľa práce a žiadne omrvinky ako to pri krémešoch býva. Mám sama v mojich receptoch tri druhy krémešov, no teraz vedie prim tento recept.

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 200-180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu. Vyváľame na veľkosť 24x32 cm. Popicháme ho vidličkou. Na opačnej strane plechu,upečieme celý plát. Druhý plát rozdelíme na 8 cm štvorce, tie nepopicháme a upečieme tiež na opačnej strane plechu. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 - 0C a pri vložení cesta do vyhriatej trúby, teplotu stiahneme na 170-180 stupňov. Keď je cesto pekné nafúknuté a chytá farbu do hneda, vyberieme. Trvá to 18-20 minút. Treba sledovať! Takto máme základ krémešu. Plnka: v pol litri mlieka vyšľaháme žĺtka,cukor,puding a štipku soli. Dobre našlahanú zmes, dáme variť. Keď zmes začne hustnúť, pridáme druhú polovicu mlieka. Stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrčky a aby nám puding neprihorel. Takto uvaríme kašu-plnku. Po uvarení ju stiahneme z plameňa a dáme chladnúť. Medzi tým si vyšľaháme sneh z dvoch bielok, do ktorého pridáme štipku soli a lyžicu kryštálového cukru-postupne. Keď je sneh pekný tuhý, lesklý, pridáme ho do teplej kaše. Vymiešame. Letný krém vylejeme na celý plát upečeného cesta. Rovnomerne rozotrieme zrovnáme. Necháme schladiť. Vychladenú šľahačku spolu s balíčkom stužovača na šľahačku, vyšľaháme do tuha. Nanesieme na studený krém, na schladený koláč. Na šľahačku poukladáme upečené štvorce. Nechávame asi 2mm medzierky. Štvorce nám pokryjú celý koláč. Mali by sme mať 12 štvorcov, veľkých 8 cm. Polejeme čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli, / vár.čokoláda,Cera,2 lyžice mlieka. / A potom už nakrájame krémeš ostrým nožom. Veľmi sa mi páči takto spracovaný krémeš.
  2. Potom už len zasadnúť ku kávičke a pochutnať si na krásnom krémeši. Nech sa vám vydarí recept tak ako mne, aby ste boli spokojné.